Er der en bonderøv gemt i dig?

Er der en bonderøv gemt i dig?

 

Har du stor eller lille have, måske bare en krukke eller en altankasse – det skal ikke hindre den indre bonderøv i at kigge frem. Og er du ikke klar over, at han er der, kan mange erfarne bønder fortælle dig, at intet er så livsbekræftende som at se et lille frø spire og udvikle sig, en kartoffel blive til en  portion til hele familien eller en hindbærplante give de lækreste søde og røde bær – spist mens solens varme endnu sidder i dem.

Børn og gulerødder

Har du børn, er det en god ide at så de første gulerødder sammen med dem. Det kan fint ske nu. Du skal bruge tomme og skyllede mælkekartoner. De fyldes med så- og priklejord.  Ca 10 gulerodsfrø drysses på overfladen, tryk lidt til og sæt dem vindueskarmen. Efter 1-2 uger kommer de første spirer, og I kan i fællesskab glæde jer til en tidlig høst af lækre gulerødder. Lækre, ja – hvis I vælger en god sort. Det kan feks. være Sugarsnax, en sød, lang og knasende  gulerod, som alle vil være begejstrede for. Mælkekartonerne skal blive stående inde, til det rigtige forår har meldt sig. Dvs. slut med nattefrost og en dagtemperatur må mindst 10 grader, så kan de sættes ud, evt delvis negravet, så de holder balancen.  De skal passes med vand, væn dig til og lær dine børn at mærke på kartonens vægt og jordens fugtighed. For flere planter dør af for meget vand end af for lidt vand.

Krukke, højbed  eller  på jorden

Uanset om det er kartofler, hindbær eller asparges (eller ærter eller blomster eller ….) er det altid nemmest at dyrke på flad jord. Men der kan være mange grunde til at vælge krukke eller højbed. Og så gør man da bare det. Det går alt sammen. Men går du i gang, så gør det ordentligt. Få gode råd til valg af feks. Sorter, hvad  enten det gælder kartofler eller blomster. Og brug en god jord. Arbejdet er det samme, og det skal jo helst lykkes. De gode råd og hvad du ellers får brug for, får du i planteskolen. De har god erfaring og har mange råd, de deler ud af. Indtil videre helt gratis. Så benyt dig af det, så længe den mulighed er der.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld