taks til hæk - taxus Hillii

taxus Hillii 2 L co - 40-50 cm og 50-60 cm over pottekant
plant min 5 pr. m. - så bliver det fint tæt

Takshæk

Stedsegrøn klippet hæk til rumdeler i haven.

Flot som baggrund for et staudebed.

De imponerende stedsegrønne hække i engelske parker er oftest takshække. De kan blive meget gamle, men stadig holdes flotte fordi de tåler en kraftig klipning. De gamle hække var næsten altid af taxus baccata, der frit vokser bredt og højt. De tåler imidlertid ikke så godt kraftig vind.

Nu til dags kan man vælge en sort, der er lidt mere opretvoksende, taxus m. Hillii, og så er man også fri for bær. Hele taksplanten indeholder sundhedsskadelige stoffer, men det er naturligvis røde bær der frister mest, og de er der så altså ikke på denne sort. Det er nemlig en hanplante!

.

NB Alle taksplanter indeholder giftige stoffer der bl.a.kan anvendes til fremstilling af lægemidler (kemoterapi) Giftigheden er især farlig for dyr der vil æde af hækken. Mange heste er døde af forgiftning når de har kunnet spise af hække i parker.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld